thumbnail_IMG_7415..

Український форум якості освіти (UQAF – 2023, Ukrainian Quality Assurance Forum)

6 листопада 2023 року стартував Український форум якості освіти (UQAF – 2023, Ukrainian Quality Assurance Forum), участь у якому від Національного університету «Чернігівська політехніка»прийняли проректор з наукової роботи Вікторія Маргасова та завідувачка кафедрою менеджменту та адміністрування Ольга Руденко.

Захід організовано Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти у партнерстві із Західноукраїнським національним університетом (м.Тернопіль).  До участі у Форумі долучилися понад 160 учасників офлайн та понад 1000- онлайн: освітяни і науковці, представники влади, керівники університетів, гаранти освітніх програм, представники підрозділів, відповідальних за внутрішні системи забезпечення якості вищої освіти, члени та секретаріат Національного агентства, експерти та члени галузевих експертних рад, студенти, роботодавці.

 Під час Форуму відбулися панельні дискусії з проблем внутрішньої та зовнішньої системи забезпечення якості вищої освіти в Україні, запровадження постакредитаційного моніторингу, актуальних питань забезпечення академічної доброчесності, а також презентація кращих практик функціонування внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти в українських закладах вищої освіти.

Цікаві виступи та панельні дискусії підтвердили лозунг форуму: « Освіта – зброя, знання – сила, завдання усіх стейкхолдерів освітньої системи – зробити освіту кращою та конкурентоспроможною для отримання міцних знань».