A67B7977-C024-410A-925D-29472399AB60 (1)

Участь в Kick-off meeting проєкту Horizon2020-MSCA-Innovative Training Networks SMARTGYsum

Співробітники кафедри РТВС – завідувач кафедри Велігорський О.А. та доцент Гусев О.О. прийняли участь в Kick-off meeting проєкту Horizon2020-MSCA-Innovative Training Networks SMARTGYsum, який відбувся з 28 по 30 жовтня 2021 року в м. Бадахоз, Іспанія.

Наш університет є учасником цього проєкту, який розпочався у жовтні 2020 року і триватиме 4 роки під загальним керівництвом університету Екстремадури (Іспанія).

Метою проєкту є підготовка нових фахівців шляхом запровадження міждисциплінарної та інноваційної програми досліджень та навчання, що об’єднує різні наукові галузі з залученням представників промисловості, щоб дати можливість новому поколінню молодих дослідників розвивати нову “зелену” енергетичну економіку в Європі загалом та в Україні зокрема.

До складу учасників проєкту входять 14 університетів з Іспанії, Португалії, Німеччини, Данії, Естонії, Польщі та наш університет – НУ “Чернігівська політехніка”, представляти який будуть співробітники кафедри РТВС – Велігорський О.А., Гусев О.О. та Іванець С.А. Варто відзначити, що партнером проекту є також Чернігівська компанія ПРАТ ТЕРА, яка займається виробництвом датчиків та систем автоматики.

В рамках проєкту кафедра РТВС буде керувати одним аспірантом, темою дослідження якого буде “Energy Router for Hybrid Microgrids for efficient and robust energy and power management” (зі співкерівництвом з боку Гданського технічного університету), а також співкерівником аспіранту з CY Cergy Paris Universite “Edge Computing System for Fault Tolerant, High Reliable and Resilient Power Electronic in Prosumers Applications”. Крім цього, завідувача кафедри РТВС обрано на посаду Scientific Coordinator проєкту, в його задачі буде входити моніторинг та керівництво науковою складовою всього проєкту. Також, співробітники кафедри РТВС будуть готувати три нових курси для аспірантів зі всієї Європи – “Power electronics converter topologies for storage integration of different energy generation sources”, “Digital Control in Power Electronics to enhance efficiency and robustness” та “PCB design techniques for power electronic devices to ensure reliability and resilience”.

Варто відзначити, що наш університет є одним з двох українських закладів вищої освіти, які цього року вперше в історії України стали учасниками такого престижного європейського проєкту як Horizon2020-MSCA-Innovative Training Networks.

Тож, проєкт розпочато, попереду багато роботи з аспірантами зі всієї Європи в рамках докторських шкіл, співкерівництва дослідженнями, науковими публікаціями та участі в конференціях!

Інформація за даними кафедри радіотехнічних і вбудованих систем