photo_2024-02-06_22-13-48

Участь у тренінгу «Відновлення через соціальне підприємництво»

На підставі меморандуму про співпрацю з ГО «Джуніор Ачівмент Україна» у Національному університеті «Чернігівська політехніка» розпочнеться впровадження навчальної програми «Відновлення через соціальне підприємництво», яка має на меті надання молоді актуальних навиків у сфері підприємництва.

Курс «Відновлення через соціальне підприємництво» – це практичний курс з соціального підприємництва для студентів 17-24 років, що передбачає створення власного бізнес-проєкту, який вирішуватиме нагальні соціальні, культурні або екологічні проблеми під наставництвом викладача та ментора-підприємця. Всі студенти підготують деталізований бізнес-план для реалізації своєї ідеї, та найсильніші 15 команд запустять власне Соціальне підприємство за підтримки бізнес- координаторів та менторів, пройдуть поглиблене навчання з підприємництва, отримають фонд 2000 Євро на компанію для розробки пілотного продукту та презентують свої напрацювання інвесторам для отримання додаткових інвестицій. Участь в проєкті дає можливість студентам отримати практичний досвід підприємницької діяльності через запуск справжнього соціального підприємства під керівництвом координаторів з бізнес-спільноти, взяти участь у національному конкурсі бізнес-проєктів, представити свою компанію на європейському рівні, а також отримати сертифікат підприємницьких компетентностей міжнародного зразка (ESP).

Програма курсу була розроблена фахівцями Junior Achievement Worldwide та адаптована ГО «Джуніор Ачівмент Україна» до вимог українського законодавства.

З метою ефективного впровадження курсу «Відновлення через соціальне підприємництво» 01-02 лютого 2024 року в м. Київ відбулося навчання викладачів. Сертифікацію з викладання курсу пройшли: доцент кафедри економіки, обліку і оподаткування, координатор з розвитку стартапів, інновацій та проєктного навчання» Гнедіна Катерина Володимирівна; завідувач кафедри маркетингу, PR-технологій та логістики Вербицька Анна Вікторівна, а також доценти тієї ж кафедри Лисенко Ірина Володимирівна та Москаленко Валентина Анатоліївна; Шабардіна Юлія Володимирівна, доцент кафедри архітектури та дизайну середовища.

Учасниками тренінгу у м. Київ загалом стали 35 викладачів з 19 закладів освіти України, які ознайомилися з особливостями організації та роллю соціального підприємництва у відбудові України, досвідом та успішною практикою вітчизняних соціальних підприємств, специфікою розробки проєктів, застосування маркетингових інструментів, формування фінансового плану, оподаткування соціальних підприємств, а також взяли участь у командній роботі з пошуку бізнес-ідеї у сфері соціального підприємництва.