133A9229

Участь у Мережевій зустрічі партнерів ПРООН в Україні

Участь у Мережевій зустрічі партнерів ПРООН в Україні «Громадська безпека через згуртованість задля відновлення»

Науково-педагогічні працівниці університету, членкині ГО «Чернігів Європейський» Децюк Тетяна, Захаріна Марина, Вербицька Анна та Дивнич Ганна взяли участь у Мережевій зустрічі партнерів ПРООН в Україні «Громадська безпека через згуртованість задля відновлення».

Ключовими завданнями мережевої зустрічі стали:

  • – аналіз діяльності робочих груп в 2023 році, спираючись на кращі практики взаємодії громад у процесах подолання кризи, відновлення громад та участі у цьому процесі робочих груп;
  • – забезпечення координації на основі широкої та системної взаємодії з членами Мережі робочих груп;
  • – розроблення стратегії залучення робочих груп до процесів відновлення громад на локальному, регіональному та національному рівнях; визначення ролі Робочих груп у процесах розвитку відновлених громад.

Ось декілька інсайтів зустрічі:

  • Відновлення поруйнованих громад вже триває, а в його основу покладено підтримуваний ПРООН принцип «відбудувати краще, ніж було».
  • Реінтеграція ветеранів та ветеранок — одна з найбільш хвилюючих тем для громад. Робочі групи вже втілюють ініціативи, покликані сприяти ліпшій реінтеграції та створювати сприятливі умови у громадах для відновлення ветеранів.
  • Довівши свою ефективність на рівні громад, робочі групи готові масштабуватися та втілювати свої ініціативи на національному рівні.

@UNDP в Україні організувала мережевий захід за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery), та за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.

Світлини: Віктор Москалюк / ПРООН в Україні

European Union in Ukraine

Embassy of Denmark in Ukraine

#EU4Recovery

#UNRPP