1

Участь у Форумі Асоціації юридичних клінік України

Керівниця юридичної клініки взяла участь у Форумі Асоціації юридичних клінік України.

 

31.05.2024 року у Києві, в будинку Галшки Гулевичівни, де розташований Музей Національний університет “Києво-Могилянська академія”, відбувся Форум Асоціації юридичних клінік України.

У Форумі взяли участь 40 юридичних клінік (5 з яких були кандидатами на вступ до АЮКУ), а також партнери Асоціації – представники Інституту Руаля Валенберга, Програми USAID «Справедливість для всіх», Координатора проєктів ОБСЄ, мережі Центрів надання безоплатної правничої допомоги, Уповноваженого із захисту державної мови, Української фундації правової допомоги, Фундації інституційного розвитку, Освітнього дому прав людини в Чернігові .

Від Юридичної клініки «Adiutorium» НУ «Чернігівська політехніка» на Форумі взяла  участь її керівниця – зав. кафедри публічного та приватного права, к.ю.н., доцент Валентина Литвиненко.

Основними питаннями Форуму були:

  • -презентація Звіту Правління АЮКУ: результати, проєкти, активності та стратегічні пріоритети;
  • – розбудова партнерств для посилення практичної підготовки майбутніх правників на базі юридичних клінік;
  • – вибори Голови та Правління АЮКУ ;
  • -презентація змін до Статуту АЮКУ та Стандартів діяльності юридичних клінік.

Мотивуючою і приємною, при  презентації Звіту Правління АЮКУ, була згадка про активну участь юридичної клініки «Adiutorium» у заходах АЮКУ, зокрема  проведення Анастасією Кальян правопросвітніх уроків в межах Гакатону «Street Law».

Дякуємо Асоціації юридичних клінік України та усім учасникам і учасницям Форуму за теплу зустріч та цікаве спілкування!!