photo_2023-10-27_14-40-25

У НУ «Чернігівська політехніка» написали диктант Національної єдності

Сьогодні, у День української писемності та мови, спільнота НУ «Чернігівської політехніки» приєдналася до написання Всеукраїнського радіодиктанту Національної єдності-2023.

Участь у цьому масштабному патріотичному заході вже перетворилася на добру традицію для представників нашого університету. Адже це – не лише можливість перевірити свої знання рідної мови, але й продемонструвати свою громадянську позицію, відчути єдність з іншими учасниками диктанту – українцями, що мешкають не лише в рідній країні, але й за її межами.

Учасники заходу писали текст під назвою «Дороги України» авторства сучасної української поетеси, перекладачки, авторки прозових творів та лауреатки Шевченківської премії Катерини Калитко під диктовку актора, театрального режисера та виконавця ролі у популярному фільмі «Довбуш» Олексія Гнатковського. Цьогорічна тема тексту диктанту нікого не залишила байдужим: «Дороги України – переплутані нитки любові».

Мова – найважливіший маркер об’єднання та ідентифікації, і чим більше людей у таких заходах братимуть участь, тим більшою буде платформа для об’єднання. Вже другий рік поспіль, через масштабну війну, яку веде росія для знищення всього Українського, подія написання Диктанту Єдності набуває особливого значення – єдність нації, об’єднання людей всього світу навколо України та популяризація української мови. Радіодиктант – це не просто про написання тексту, це про непереборне прагнення українців знати і розвивати українську мову та культуру, у першу чергу, в собі.

Всеукраїнська флешмоб-акція єднання навколо рідної мови відбувається вже двадцять третій рік поспіль. Але щоразу вона відзначається неповторністю і глибоким символізмом, надихаючи та мотивуючи до якнайкращого написання диктанту.

Лягали рядки на аркуш паперу… Писали диктант з любов’ю до рідного слова…