НУ «Чернігівська політехніка»

«Турбота як робота»: розмова про сучасне материнство

30 жовтня 2018 р. Центром ґендерної освіти та кафедрою соціальної роботи Чернігівського національного технологічного університету була організована зустріч з Оленою Стрельник, докторкою соціологічних наук, ґендерною дослідницею, стипендіаткою програми Ендрю Карнеґі (США); авторкою численних наукових та публіцистичних праць; дописувачкою ресурсів «Українська правда. Життя», «Ґендер в деталях, «Повага: кампанія проти сексизму в ЗМІ та політиці». Авторка презентувала свою книгу «Турбота як робота. Материнство у фокусі соціології».

В заході взяли участь студенти і викладачі факультету соціальних технологій і реабілітації, юридичного факультету ННІ права і соціальних технологій, представники Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, органів місцевого самоврядування, громадських організацій нашого міста.

Книга вже була презентована в Києві, Луцьку, Полтаві, Львові, Черкасах, Запоріжжі. Чернігівська аудиторія також отримала нагоду обговорити тему материнства як роботи, озвучити її в контексті наукового дослідження. Учасники зустрічі обговорили та почули відповіді на актуальні питання: як та чому змінюється сучасне материнство? Що означає бути матір’ю в сучасній Україні? Як державна політика та ринок праці впливає на матерів? Завдяки яким ресурсам матері поєднують оплачувану та репродуктивну працю та як вони організовують щоденну турботу про дітей?

Організатори висловлюють подяку пані Олені Стрельник і всім учасникам заходу.