й

ТРИВАЄ РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ БЮДЖЕТУ УЧАСТІ “НАША СИЛА В ЄДНОСТІ” ДЛЯ ВРАЗЛИВИХ ВЕРСТВ НАСЕЛЕННЯ ЧЕРНІГОВА

У Національному університеті “Чернігівська політехніка” на базі ННІ права і соціальних технологій з лютого 2021 року кафедрою правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін реалізується Проект Бюджету участі “Наша сила в єдності” для вразливих верств населення Чернігова, учасниками якого є і студенти пільгових категорій університету.

В лютому-березні проведено соціологічне дослідження “Оцінка соціально-економічного становища вразливих верств населення: гендерний аспект”. Серед заходів, що проводяться, популярністю користуються різноманітні майстер-класи (“Батік”, “Картина з тіста”, “Асоціативний живопис”, “Ліплення з глини”, “Мандала” та ін.). Окремо для дітей проводяться різноманітні програми: майстер-класи, конкурси, бесіди з правового виховання та ін..

В рамках реалізації проекту триває й проведення курсів англійської мови під керівництвом старшого викладача вишу Ю. Шевченко. Основна мета – сформувати англомовні мовленнєві навички та розвивати вміння, необхідні для практичного застосування англійської мови у ситуаціях повсякденного спілкування. Навчання проходить у цікавій інтерактивній формі.

Значною популярністю користується екскурсійна програма проекту. Наші учасники відвідали Київ, Батурин, Новгород-Сіверський, Переяслав. 30 травня відбулась екскурсія до Качанівки – садиби родини Тарновських та Тростянецького дендропарку, на базі якого, крім цікавої екскурсії, учасники, в тому числі, наші студенти, змогли взяти участь і в Акції здоров’я: показати своє фізичне загартування, взяти участь у цікавих естафетах, скуштувати смачного туристичного плову, ну і, звичайно, отримати призи.

До Міжнародного дня захисту дітей організована цікава подорож до парку “Беремицьке”.

Реалізація проекту триває і влітку.

Більш детальна інформація https://www.facebook.com/groups/689778684517319