1 (1)

Тренінг “Фасилітація як основа інтерактивного навчання”

17 та 18 січня викладачі громадянської освіти НУ “Чернігівська політехніка” – завідувачка кафедри філософії і суспільних наук Наталія Шакун, завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Олена Козинець та доцентка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Алла Нітченко – взяли участь у тренінгу “Фасилітація як основа інтерактивного навчання”, організованому ГО “Асоціація викладачів громадянської освіти” за підтримки IFES Ukraine.

Тренінг провела Ольга Бершадська – освітня тренерка та освітня консультантка UNICEF, методологиня освітніх програм і навчальних курсів, експертка з навчання дорослих, кроскультурних комунікацій і публічного мовлення, фасилітаторка в освітньому, громадському та бізнес секторі.

Учасники тренінгу – викладачі з Києва, Чернігова, Харкова, Дніпра, Львова та інших міст України – опановували методики гібридного навчання. Йшлося про поєднання освітніх активностей у трьох різних модальностях: наживо, в онлайні та асинхронному форматі.

На онлайн-тренінгу слухачі дізналися про силабус, його доцільність, обговорили результати навчання, систему оцінювання курсу, її прозорість, критерії, політики курсу – комунікацію та доброчесність.

Учасники також

  • працювали в малих групах;
  • проговорювали домовленості;
  • ділились інформацією про досвід викладання;
  • спільно робили щось матеріальне;
  • обговорили важливість давати студентам простір для творчості;
  • визначали відмінності презентації, тренінгу та фасилітації;
  • дізнались про п’ять факторів ефективного навчання;
  • визначали критерії оцінювання роботи студентів.

Фасилітація, як процес, що дозволяє групам і командам ефективно і конструктивно працювати разом, – це основа інтерактивного навчання. Цей інструмент навчання допомагає залучати студентів до активного засвоєння інформації та заохочує їх до дискусії.

Дякуємо ГО АВГО за можливість підвищення кваліфікації наших викладачів!