60c8c348a1822323326612

ТЕСТУВАННЯМ З ГЕОГРАФІЇ ЗАВЕРШИЛАСЬ ОСНОВНА СЕСІЯ ЗНО-2021

15 червня, відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з географії. Це було останнє тестування основної сесії ЗНО-2021, яка пройшла з дотриманням всіх протиепідемічних правил. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Участь у тестуванні з географії взяли 115 949 осіб, що становить 66% від загальної кількості зареєстрованих. 25 учасників ЗНО не були допущені до тестування через запізнення/відсутність документа, що посвідчує особу, 8 – через виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 41 громадський спостерігач.

Найбільше учасників тестування з географії – 75,7% зареєстрованих – зафіксовано у Чернігівській області, найменше – 47,8% – у Чернівецькій.

Як відомо, цьогоріч Верховною Радою було ухвалено закон про звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року від обов’язкового проходження ДПА у формі ЗНО. Ймовірно, необов’язковість ДПА зумовила наявність значної кількості учасників, які не з’явилися для проходження оцінювання з географії.

Із завданнями сертифікаційної роботи з географії можна ознайомитися в розділі «ЗНО-2021. Географія». Правильні відповіді до тесту буде розміщено завтра у цьому ж розділі. Оголошення результатів тестування відбудеться до 30 червня.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву. Докладніше про умови участі у додатковій сесії — у відповідному розділі.

Додаткова сесія ЗНО-2021 відбудеться з 29 червня до 16 липня. Результати додаткової сесії буде оголошено до 23 липня.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО-2021 розпочалась 21 травня тестуванням з хімії.