2

Спільне засідання виконавчого комітету і комітету з якості та етики у рамках проєкту ERASMUS+KA2 DEFEP

19 червня 2024 року відбулось спільне засідання Виконавчого комітету та Комітету з якості та етики у рамках проєкту ERASMUS+KA2 DEFEP «Дистанційна освіта для майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити здобувачів вищої освіти та ринку праці» (№ 101083143 — DEFEP — ERASMUS-EDU-2022-CBHE). Протягом засідання члени консорціуму обговорили питання підготовки проміжного звіту за проєктом DEFEP та фінансові аспекти реалізації проєктних активностей.

Інституційний координатор проєкту DEFEP від НУ «Чернігівська політехніка», д.е.н., проф. Наталія Іванова як голова Комітету з якості та етики ознайомила учасників засідання із особливостями виконання завдань у межах робочого пакету WP 7 «Моніторинг та забезпечення якості системи дистанційної освіти» (опис, очікувані результати, встановлені терміни та вимоги).

  • Було презентовано розроблені методичні матеріали із забезпечення якості освітнього процесу та дотримання академічної доброчесності серед студентів та викладачів;
  • онлайн-курс для здобувачів вищої освіти «Академічна доброчесність і основи інформаційної грамотності»;
  • інформаційні матеріали – плакати з академічної доброчесності.

Окрему увагу було приділено розподілу обов’язків з розробки документів, що регламентують критерії, інструменти діагностики та оцінювання результатів навчання (результат D7.2 – Система моніторингу та оцінки результатів навчання).

Проєкт співфінансується Європейським Союзом, проте висловлені погляди та думки належать лише авторам цього проєкту і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури. Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.