photo_5469861102130163019_y

«Шляхи забезпечення продовольчої стабільності та екологічної безпеки в умовах глобальних кліматичних змін»

10.04.2025 р. в онлайн режимі кафедра харчових технологій та екології до 65 -річчя НУ «Чернігівська політехніка» провела круглий стіл на тему «Шляхи забезпечення продовольчої стабільності та екологічної безпеки в умовах глобальних кліматичних змін».

Серед присутніх:

  •  – Мусієнко Ігор Васильович, директор ТОВ «Дім спецій».
  •  – Лось Олександр Васильович, директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.
  •  – Світлана Киселиця, доцент каф. філософії і суспільних наук.
  • – Співробітники кафедри та студенти спеціальностей Харчові технології та Екологія.

На круглому столі Мусієнко І.В. розкрив своє бачення розвитку харчової промисловості і подальшої співпраці кафедри з ТОВ «Дім спецій», наголосив на необхідності спільної підготовки студентів, а також прозвучали доповіді студентів про їх наукові розробки, зокрема в рамках міжнародного проекту Unicities:

  •  – Коваленко К. Встановлення перспектив сталого та кліматично нейтрального розвитку м.Прилуки на основі технологій «Smart citу»
  •  – Кравченко В. «Розробка нових видів морозива з використанням рослинного молока» (керівник Замай Ж.В.).
  •  – Сапега Б. Ю. «Вивчення перспективності використання руколи у технології пшеничного хліба» (керівник Челябієва В.М.).
  •  – Манойло О.С. «Екологічна оцінка впливу роботи каскаду ставків на р. Стрижень» (керівник Замай Ж.В.)
  •  – Серік Р. « Виробництво зефіру на основі яблучного соку» (керівник Березкіна Н.А.)