для заставки

Семінар “Тьюторство та менторство в університеті в контексті європейського досвіду”

7 грудня в Національному університеті «Чернігівська політехніка» відбувся семінар “Тьюторство та менторство в університеті в контексті європейського досвіду” з рамках дисемінації результатів міжнародного проєкту Еразмус+ КА2 PROMENT «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через становлення комплексної системи менторства та тьюторства у ЗВО». З вітальним словом до учасників семінару звернувся ректор НУ «Чернігівська політехніка» Новомлинець О.О. Координатор проєкту Еразмус+ КА2 PROMENT від НУ «Чернігівська політехніка» Ремньова Людмила презентувала задачі проєкту та нещодавно розроблений сайт проєкту.

Викладачі університету Дивнич Г.А., Вербицька А.В., Бобришев Є.С., Базилевич В.М., Забаштанський М.М., Ремньова Л.М., Децюк Т.М., які в 2023 році брали участь у навчальних візитах до Університету Перуджі (Італія), Віденського технічного університету (Австрія), Сілезької політехніки (Польща) та Університету Авейру (Португалія), презентували вивчений досвід реалізації тьюторських та менторських програм. Зазначені університети є партнерами проєктного консорціуму PROMENT. Семінар було проведено в змішаному форматі, що дозволило збільшити кількість учасників, організувати сесію запитань і відповідей, а також вислухати слушні пропозиції щодо можливостей адаптації європейського досвіду та його подальшого розвитку в рамках проєкту PROMENT.

Дякуємо всім викладачам та здобувачам вищої освіти НУ «Чернігівська політехніка», керівництву Чернігівського ІТ-кластера і Центру стартапів та інновацій «Перемога» за активну участь у заході та конструктивне обговорення піднятих проблем впровадження тьюторських та менторських програм у вищих навчальних закладах.

=====================================================================

Усі права інтелектуальної власності належать членам консорціуму PROMENT і захищені чинним законодавством. Відтворення заборонено без попередньої письмової згоди. Усі партнери консорціуму PROMENT погодилися на повну публікацію цієї інформації. Проєкт PROMENT фінансується в рамках Програми Європейського Союзу Erasmus+ згідно з грантовою угодою 101082696. Ця публікація відображає лише точку зору партнери консорціуму PROMENT, і Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в публікації.