1 (4)

Робочий візит менеджера проєкту DEFEP до Естонської Республіки

З 13 по 20 квітня 2024 року Наталія Іванова, менеджер проєкту DEFEP від Національного університету «Чернігівська політехніка», у складі української делегації відвідала Естонську Республіку в рамках здійснення робочого візиту на запрошення Ради з питань освіти та молоді (HARNO) у рамках проєкту «Сходи до досконалості: посилення ефективної та надійної системи вищої освіти в Україні».

У процесі візиту представники вищої освіти України ознайомились з кращими практиками щодо посилення ефективної та міцної системи вищої освіти на основі досвіду Естонії, зокрема вивчали досвід реалізації електронного навчання (e-learning) в естонських університетах; обговорювали актуальні освітньо-наукові питання і виклики, пов’язані з тривалою російською агресією проти України; обмінювались знаннями та досвідом з представниками університетів та наукових установ Естонської Республіки.

Естонія є одним із лідерів в ЄС по запровадженню системи e-learning та дистанційного навчання в цілому. З метою підвищення продуктивності реалізації проєкту DEFEP, зокрема WP7 «Методики забезпечення якості освіти та академічної доброчесності», обговорили особливості цього процесу в системі вищої освіти Естонії з Liia Lauri, Assessment Director of the Estonian Quality Agency for Education в рамках Workshop “QA of Digital Higher Education in Estonia; Quality Label of e-courses”.

Користуючись нагодою, Н.Іванова презентувала проєкт DEFEP під час face-to-face зустрічі з викладачами Estonian Business School, з якими також обмінялись досвідом реалізації дистанційної освіти.

Під час зустрічі з головою та членами групи підтримки вищої освіти Парламенту Естонської Республіки обговорили важливість подальшої співпраці та акцентували на особливій підтримці сфери вищої освіти України в прикордонних з країною-агресором регіонах.

Проєкт DEFEP співфінансується Європейським Союзом, проте висловлені погляди та думки належать лише авторам цього проєкту і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури. Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.