photo_2024-09-10_22-37-45

Робоча зустріч українських та грузинських партнерів проєкту ERASMUS+ KA2 PROMENT

6 вересня 2024 року відбулася робоча зустріч українських та грузинських партнерів  консорціуму проєкту Erasmus+ KA2 PROMENT  «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через становлення комплексної системи менторства та тьюторства у ЗВО».

Метою зустрічі, яка проходила в онлайн форматі,   було обговорення плану заходів в рамках першого пілотування тьюторських та менторських програм  в 4 українських та 2 грузинських університетах. Представники партнерських університетів поділилися наявним досвідом у проведенні Школи тьюторів, навчання менторів та підвищення кваліфікації викладачів в рамках 1.0 ЄКТС курсу з основ тьюторства та менторства, а також перспективними планами роботи Центрів тьюторства та менторства.  Крім того, значна увага була приділена моніторингу якості розроблених навчальних посібників та допоміжних матеріалів  для методичного забезпечення реалізації інноваційних наставницьких програм, розроблених в рамках проєкту PROMENT та необхідності їх подальшого доопрацювання за результатами пілотування в 2024 та 2025 роках. Учасники зустрічі обговорили актуальні питання щодо підготовки проміжного звіту  проєкту, активізації залучення тьюторів і менторів до першого пілотування, а також дисемінації результатів пілотування. Після робочої зустрічі проєктна команда PROMENT від Національного університету «Чернігівська політехніка» зібралася для конкретизації основних напрямків пілотування тьюторства для першокурсників та цифрового менторства в 2024-2025 навчальному році.

 Дякуємо всім учасникам зустрічі за активну участь, цікаву дискусію та конструктивні плани!

Глобальна зустріч PROMENT планується на початку жовтня, коли у партнерських університетах з Польщі, Австрії, Італії та Португалії розпочнеться новий навчальний рік.

__________________________________________________________________________

Заходи проводяться у рамках проєкту ЄС Еразмус+ 101082696 – PROMENT «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через становлення комплексної системи менторства та тьюторства у ЗВО».

Усі права інтелектуальної власності належать членам консорціуму PROMENT і захищені чинним законодавством. Відтворення заборонено без попередньої письмової згоди. Усі члени консорціуму PROMENT  погодилися на повну публікацію цієї інформації. Проєкт PROMENT фінансується  в рамках Програми Європейського Союзу Erasmus+ згідно з грантовою угодою 101082696. Ця публікація відображає лише точку зору членів консорціуму PROMENT, і Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в публікації.