logo_ukr_sinij-scaled

Результати роботи Першої онлайн наукової школи ЦЕРН UATP-2022 в нашому університеті

В період 21-28 січня 2022 року за підтримки ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» та Всеукраїнського клубу почесних послів науки ЦЕРН в Україні кафедра Електроніки, автоматики, робототехніки та мехатроніки (ЕАРМ) НУ «Чернігівська політехніка» приняла участь в роботі Першої онлайн наукова школи на базі Європейської організації ядерних досліджень «CERN»

Від нашого університету організацію роботи Школи здійснювали доценти каф ЕАРМ, к.т.н. Городній Олексій Миколайович та к.т.н., доцент Ревко Анатолій Сергійович, керівники гуртків Малої академії наук, за участі студента групи ПЕ-181, лауреата стипендії Президентського фонду Леоніда Кучми “Україна” (2021 рік) Данила Савченка. В роботі школи приймали участь слухачі гуртків МАН, зацікавлені студенти, аспіранти та викладачі.

Відбулися лекційні заняття з тематики фізики високих енергій (введення в фізику часток, прискорювачі, детектори, накопичення, передача та обробка інформації, прикладна реалізація отриманих результатів, сучасний стан та перспективи розвитку ЦЕРН і фізики високих енергій тощо) та віртуальні візити на об`єкти ЦЕРН.

За результатами роботи Першої онлайн наукової школи ЦЕРН UATP-2022 був складений та відправлений до організаційного комітету відповідний звіт, на основі якого зараз отримані відповідні сертифікати.