Безымянный

Реалізація проєкту «Поступ»

У Чернігівській міській громаді стартує #Програма_CLEAR!

Громадська організація «Чернігів Європейський» розпочинає реалізацію проєкту «Поступ» у межах програми CLEAR, що буде тривати впродовж року.

Загальна мета програми – задовольнити нагальні потреби людей, які постраждали від війни, водночас підтримуючи місцеві громади у здійсненні їхніх власних заходів реагування. Програма CLEAR працює у 23 територіальних громадах Чернігівської та Чернівецької областей і разом із місцевими організаціями громадянського суспільства реалізує гуманітарні проєкти у відповідь на нагальні потреби за трьома основними напрямками: надання захисту, забезпечення прихистку та доступу до санітарії та гігієни.

У процесі втілення проєкту в Чернігівській міській громаді буде проведено 114 заходів для дітей, молоді, жінок, інвалідів, осіб похилого віку, а також викладачів ЗВО, коледжів, професійних училищ, соціальних педагогів, працівників соціальних служб по роботі з молоддю. Заплановано курс короткострокової групової арт-терапії, інтерактивні заняття з тематики попередження домашнього насильства, експлуатації та торгівлі людьми, тренінги з психологічної відновлюваності та розвитку навичок першої психологічної допомоги, проведення воркшопів з питань інформування про мінну небезпеку.

В рамках проєкту заплановано оснащення двох кабінетів психологічного розвантаження у Чернігівському міському територіальному центрі соціального обслуговування та проведення поточного ремонту креативного простору ГО «Чернігів Європейський», який було пошкоджено під час воєнних дій, й оснащення його меблями та оргтехнікою з метою подальшого використання цього простору для проведення активностей, передбачених проєктом.

Також проєктом передбачено проведення заходів підтримки програми CLEAR в наданні гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, особам, які повернулися, та людям, які постраждали від активних бойових дій і проживають на території Чернігівської міської громади.

Головним завданням з підвищення спроможності ГО «Чернігів Європейський» є визначення місії, візії, цінностей діяльності ГО, вдосконалення її політик та процедур, розробка комунікаційної стратегії.

Інформаційні партнери проєктуЧернігівська міська рада, Національний університет «Чернігівська політехніка».

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID’s Bureau for Humanitarian Assistance).