л

Публічні лекції з нагоди Всесвітнього дня філософії

На запрошення кафедри філософії і суспільних наук з нагоди Всесвітнього дня філософії в Національному університеті «Чернігівська політехніка» відбулись публічні лекції:

18.11.2022 о 14.00 лекція «Повернення речам власних імен: уроки війни» д.філос.н., професора, професора кафедри теоретичної і практичної філософії КНУ імені Тараса Шевченка Бойченка Михайла Івановича. Лекцію змогли послухати науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти бакалаврського, магістерського й аспірантського рівнів освіти. Під час заходу учасники говорили про необхідність назвати зло злом, війну війною, про значення філософії як шляху до свободи та здобуття гідності.

21 листопада на запрошення кафедри філософії і суспільних наук НУ “Чернігівська політехніка” публічну лекцію на тему “Значення філософії в науковому та освітньому просторі й світоглядна суб’єктність України” провів член-кореспондент НАН України, доктор філософських наук, професор, провідний науковий співробітник Інституту філософії ім.Г.С.Сковороди НАН України, Президент Міжнародної Асоціації філософського мистецтва Хамітов Назіп Віленович.

Лектор виклав авторську концепцію осмислення цивілізаційної суб’єктності України та розкрив специфіку методології метаантропологічного потенціалізму в контексті осягнення країни як суб’єкта історії та геополітики.

Учасники заходу – науковці та здобувачі вищої освіти Києва та Чернігова – мали змогу обговорити трансформацію ціннісного підгрунтя цивілізаційної суб’єктності України в умовах війни та визначити перспективи поступу нашої держави в ХХI столітті.

Щиро дякуємо  Бойченку Михайлу Івановичу та Хамітову Назіпу Віленовичу за змістовні й пізнавальні лекції та радіємо непідробному інтересу колег і студентів до філософського знання.

 

#chepoletech

#кафедраФіСН

#всесвітній_день_філософії