247740893_2962017317400667_5685995784745995712_n

Програма вдосконалення педагогічної майстерності

Британська Рада в Україні у партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Advance HE (Велика Британія) та за підтримки Міністерства освіти і науки України і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти реалізує Програму вдосконалення викладання у вищій освіті України.

Програма складається з двох компонентів: компонент для викладачів університетів та компонент «Центри досконалості викладання» для менеджменту університетів.

Компонент для викладачів включає вивчення практичних підходів до викладання і навчання у вищій освіті. Основний акцент програми полягає в тому, щоб замотивувати учасників до використання нових підходів, основаних на студентоцентрованому навчанні, які вони зможуть застосувати в аудиторії зі своїми студентами та поділитися знаннями зі своїми колегами.

Компонент «Центри досконалості викладання» має на меті розробку інституційних стратегій викладання і навчання і створення центрів для забезпечення сталого професійного розвитку викладачів в закладах вищої освіти України.

У 2021 році Національний університет “Чернігівська політехніка” долучився до реалізації даного проєкту з метою створення  Центру професійного розвитку науково-педагогічних працівників НУ “Чернігівська політехніка”.  Протягом червня-липня 2021 року відбулась серія онлайн-зустрічей та тренінгів за участі команди університету. На 29 жовтня 2021 року заплановане проведення вже пешого онлайн-воркшопу “Інтерактивні онлайн-інструменти для студентських групових проєктів” для поширення отриманих знань і навичок серед науково-педагогічних працівників НУ “Чернігівська політехніка”.

 
Слідкуйте за новинами та приймайте участь у наших заходах!