o-20240712_142448

Програма мобільності THE BRIDGE у Словацькому технічному університеті в Братиславі

У рамках проєкту THE BRIDGE («Подолання розриву між університетом і промисловістю: інноваційна магістерська навчальна програма, що підтримує розвиток зелених робочих місць і цифрових навичок в українському будівельному секторі», 101127884-ERASMUS-EDU-2023-CBHE-STRAND-2) відбулася поїздка українських партнерів по програмі мобільності в Братиславу.

Організаторами цього заходу виступили Словацький технічний університет у Братиславі (STUBA) та Словацька палата інженерів-будівельників (SKSI).

Представники Чернігівської політехніки Михайло Руденко (кафедра технологій зварювання та будівництва) та Антоніна Кологойда (кафедра автомобільного транспорту та галузевого машинобудування) взяли участь у «Summer Course on Building Performance Simulation», який відбувся з 1.07 по 5.07.2024р. (https://summercamp2024.cab.sk/).

Відповідно до програми виконання проєкту відбулося ознайомлення з досвідом ВІМ-моделювання словацьких партнерів консорціуму THE BRIDGE, навчання викладачів, що будуть викладати на освітній програмі, можливостям моделювання за допомогою сучасних програмних комплексів, таких як Physibel (https://www.physibel.be), AnTherm (http://www.antherm.at/antherm), Design Builder (https://designbuilder.co.uk).

Під час літньої школи були проведені заходи з контролю якості управлінням проєктом, його впровадженням та розповсюдженням.

Представники Чернігівської політехніки успішно пройшли навчання, склали тест, запропонований Палатою інженерів-будівельників та отримали Сертифікати про проходження тренінгу за проєктом THE BRIDGE.