photo_2024-05-14_15-19-54

Програма допомоги від студентів та випускників університету-партнера з Німеччини – Бонн-Рейн-Зігського університету прикладних наук.

Студенти та випускники німецького університету Bonn-Rhein-Sieg University of Applied Sciences, багаторічного партнера Національного університету “Чернігівська політехніка”, організували благодійну програму для оснащення студентської лабораторії MakerLab Інституту електронних та інформаційних технологій. На кошти, зібрані в рамках програми, вже придбано вимірювальне та лабораторне обладнання (осцилограф, блоки живлення, функційний генератор, мультиметри, RLC-метр), а також обладнання для макетування та збірки прототипів (3D-принтер, паяльна станція). Використання цього обладнання дозволить студентам Інституту реалізовувати власні ідеї у вигляді прототипів електронних пристроїв, впроваджувати експериментальні зразки під час виконання курсових та дипломних проектів, а також здобувати корисні практичні навички.

Наступним кроком є закупівля ручних інструментів для складання та механічної обробки – наборів інструментів, дриля, дремеля тощо, та завершення ремонтних робіт у лабораторному приміщенні, після чого воно стане доступним для всіх студентів, зацікавлених у реалізації власного творчого потенціалу як мейкерів та інноваторів.

Студенти Інституту електронних та інформаційних технологій вдячні німецьким колегам за допомогу у втіленні наших мрій та ідей в реальність!

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=M7f-ulcUxxM&pp=ygUMY2hlIHBvbHl0ZWNo