8

Презентація Стратегії впровадження курсів Програми Ради Європи «HELP» до освітнього процесу закладів вищої освіти України

18 червня 2024 року відбулась онлайн-презентація Стратегії впровадження курсів Програми Ради Європи «HELP» (Освіта в галузі прав людини для юристів) до освітнього процесу закладів вищої освіти України. На запрошення Міністерства освіти і науки України науково-педагогічні працівники юридичного факультету також доєднались до презентації зазначеної Стратегії.

Заклади вищої освіти та викладачі правничих дисциплін вже активно застосовують курси HELP як додатковий інструмент, що доповнює освітні програми для студентів, насамперед, юридичних спеціальностей. Стратегія має на меті надати пропозиції щодо подальшого розвитку і удосконалення процесу інтеграції курсів HELP в освітній процес закладів вищої освіти України. Стратегія містить опис курсів HELP та нормативного регулювання у сфері неформальної освіти, а також огляд існуючих практик впровадження відповідних курсів викладачами правничих дисциплін та практики визнання у вищій освіті результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти.

В межах заходу була детально розглянута Європейська програма навчання в сфері прав людини для представників юридичних професій, її мета, завдання, партнери Проєкту. Також було презентовано новий курс Ради Європи HELP «Міжнародне гуманітарне право та права людини». Важливою частиною заходу стало представлення Стратегії впровадження курсів HELP до освітнього процесу закладів вищої освіти України, зокрема надані пропозиції щодо подальшого розвитку та удосконалення процесу інтеграції курсів до освітнього процесу.

Дякуємо за організацію даного заходу та за можливість долучитися до європейського наукового середовища!