photo_2023-08-21_14-19-25

Практика у Познані

Наші студенти встигають всюди, це стосується і навчальної поїздки у Познань (Польща). Разом із викладачкою кафедри архітектури та дизайну середовища Гаврик Ольгою Юріївною, студенти взяли участь у літній польовій практиці від Познанського Політехнічного Університету протягом червня-липня 2023 року.

Ділимось із вами враженнями студентів від подорожі:

Анастасія:

«Дорога до Познані була довга та важка, проте це того вартувало. Поїздка до Познані була дуже насичена та цікава, адже як для майбутніх архітекторів і дизайнерів, було цікаво подивитись та дізнатися усі тонкощі та етапи роботи над архітектурними проєктами. Також усіх дуже вразила Познанська Політехніка своїм сучасним зовнішнім виглядом та теплим прийомом. Познанський університет дуже вразив своєю сучасністю, було відчуття що ми потрапили на іншу планету, яка дуже випереджає нас у розвитку. Завдяки цій поїздці ми мали змогу обмінятися досвідом з польськими студентами та викладачами над відновлення обʼєктів Чернігівської області».

Анна:

«Не зважаючи на тяжку дорогу поїздка до Познані була неймовірна. Поїздка була дуже насичена та цікава, було цікаво спостерігати за роботою польських студентів як на їхню думку було б краще реконструювати наші обʼєкти. Познанська політехніка вражає своєю архітектурою та ставленням до своїх студентів. Як для дизайнера мене вразило місто своїм озелененням та своїми архітектурними формами. Завдяки цій поїздці ми мали змогу обмінятися своїми досвідом та пізнати щось нове».

Дарина:

«Ми відвідали багато музеїв і історичних місць. Були трохи розчаровані побачивши будівельні роботи на головній туристичній площі Познані, але в цілому, провели вільний час із задоволенням і побачили багато цікавого. В роботі з поляками ми помітили інакший підхід до підготовки проєкту, думаю ми візьмемо цю практику на озброєння, в подальшому навчанні. Загалом ми отримали багато приємних вражень від поїздки, міста та самих поляків».

Катерина:

«Приїхавши до Польщі, нас тепло зустріли та швидко вирішили питання із житлом. Гуртожитки дуже комфортні та гарно облаштовані. Дуже велике враження сприяла також сама Познанська політехніка, все зроблено для студента та його комфорту. Студенти також показали себе з гарного боку, дуже привітні та компанійські, тому робота йшла легко, розподіливши обов’язки між собою працювала вся команда. У вільний час від практики, відвідували гарні місця міста. Все дуже сподобалось, та залишились приємні враження».

Олена:

«Поїздка була дуже насичена подіями, У Познані ми змогли побачити різні музеї, архітектуру, планування доріг відносно споруд, цікаве оформлення зон відпочинку на вулицях та багато всього іншого. Дуже здивувало відношення до пішохода та те, як працюють світлофори, інтерактивні музеї, тощо. Під час практики ми навчилися збирати данні про об’єкт, правильно та доступно для розуміння робити презентації, та презентувати їх публіці, якщо чесно було дуже лячно, але ми впоралися. Також варто згадати що ми працювали у групах з іноземними студентами і тому ми з ними комунікували англійською мовою, і це теж своєрідний досвід. Загалом все було дуже незвично та цікаво, я дуже рада, що взяла у цьому участь».