photo_2023-11-22_18-53-34 (2)

Платформа громадської участі у відновленні Чернігівської громади

22 листопада здобувачі вищої освіти Коваль Владислава, Стрелок Нікіта, Шуба Оксана, Степенко Настя разом із завідувачкою кафедри філософії і суспільних наук Наталією Шакун взяли участь у круглому столі, який провела громадська організація «Центр Доброчин» спільно з Чернігівською міською радою за результатами роботи Платформи громадської участі.

На заході презентували брошуру «Залучення громадян до відновлення: рекомендації Чернігівської громади» та обговорили ключові пріоритети й наявний місцевий досвід і потенціал, який можна включити в проекти та програми відновлення. Сформовані пропозиції за результатами діяльності Платформи стануть фундаментом для подальшої роботи як місцевого самоврядування, так і всіх небайдужих чернігівців та будуть враховані при укладенні концепції відновлення Чернігівської громади.

Протягом жовтня-листопада студенти та співробітники НУ «Чернігівська політехніка» взяли участь у діяльності Платформи громадської участі у відновленні Чернігівської громади. Так, у роботі ініціативних груп взяли участь бібліотекари, викладачі, представники студентського самоврядування та здобувачі вищої освіти, які навчаються за освітньою програмою «Аналітика суспільно-політичних процесів».

Платформа громадської участі у відновленні Чернігівської громади об’єднала представників громадянського суспільства, ініціативних груп та активістів, які мали нагоду взяти участь у побудові бачення відновлення Чернігівської громади. Підприємці, науковці, освітяни, працівники культурного сектору, представники соціально незахищених верств населення (внутрішні переселенці, діти учасників бойових дій), лідери молодіжного самоврядування, члени громадських організацій, учасники ініціативних груп, волонтери в ході численних зустрічей обговорили актуальні для громади проблеми та шляхи покращення та створення нової якості життя в громаді.

Діяльність проходила а рамках проєкту «Зміцнення соціальної̈ згуртованості та заснування суспільного договору у постраждалій̆ від війни Чернігівській області», у якому співпрацюють міжнародна організація ПАКС (Нідерланди), громадська організація «Центр Доброчин» (Чернігів), Український центр «Простір Гідності» (Київ), та Український Інститут Національної Пам’яті за фінансової підтримки програми МАТРА Нідерланди.

Студенти набули досвід участі у місцевому самоврядуванні, були залучені до процесу прийнятті рішень та взаємодії «знизу-вгору» під час процесу відновлення в Україні.

#ChePolytech

#Кафедра ФСН

#АналітикаСуспільноПолітичнихПроцесів