photo_2023-12-17_14-28-41

Підведення підсумків реалізації програми CLEAR

Завершується 2023 рік і ми підбиваємо підсумки. Для команди ГО «ЧернігівсЄвропейський», що складається зі співробітників Національного  Університету «Чернігівська політехніка», він пройшов, у тому числі, пліч-о-пліч з Програмою дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації CLEAR, в рамках якої було реалізовано проєкт «Поступ».

За підтримки та на базі Університету було проведено більшу частину активностей, зокрема:

  • ‒ проведено реєстрацію 1812 домогосподарств згідно критеріїв вразливості;
  • ‒ верифіковано 587 домогосподарств для отримання грошової допомоги;
  • ‒ роздано 5952 гуманітарних наборів різних видів ‒ переважно на базі Центру розвитку стартапів і інновацій «Перемога»;
  • ‒ проведено 152 різноманітних заходів/активностей.

Загальна кількість охоплених прямих бенефіціарів ‒ понад 6700 осіб.

Університет хоче висловити щиру вдячність Програмі CLEAR та міжнародній організації Global Communities за плідну співпрацю і надзвичайні можливості для викладачів і студентів навчатися новому завдяки якісним, професійним тренінгам, організованим у рамках Програми CLEAR, в тому числі і на базі «Чернігівської політехніки» як партнера Програми. А також ‒ за можливість облаштування креативного простору ГО «Чернігів Європейський», який став точкою тяжіння не лише учасників проєкту і бенефіціарів, але і студентів університету.

Крім того, вразливі категорії населення виявилися і серед наших співробітників ‒ велика подяка за грошову допомогу і  гуманітарні набори, які вони отримали завдяки Програмі!

Цей рік був нелегкий, але дуже плідний! І тепер можна сміливо стверджувати, що співпраця закладів вищої освіти України з міжнародними гуманітарними організаціями має великий потенціал! Завдяки компетенціям, які ми маємо в своїй професії, ми можемо задовольнити високі вимоги гуманітарного реагування в надзвичайних ситуаціях і підтримати свою громаду в післявоєнній відбудові країни.