photo_1_2024-10-08_12-37-07

Підсумки конкурсу стартапів “Startup-Way to Success – 2024”: інновації, які змінюють майбутнє!

Нещодавно, на базі Центру розвитку стартапів та інновацій “Перемога” за підтримки Національного університету “Чернігівська політехніка” відбувся фінал Конкурсу стартапів “Startup-Way to Success – 2024”, який об’єднав креативних студентів, підприємців і навіть школярів з великими ідеями.

Мета конкурсу – підтримати молоді таланти та інноваційні проєкти, які можуть зробити суттєвий внесок у різні сфери суспільного життя. Завдяки підтримці меценатів, призовий фонд у розмірі 50 тисяч гривень був розподілений між переможцями для реалізації їхніх сміливих ідей. Це не просто конкурс, а важливий крок у розвитку стартап-культури та підтримці молодих новаторів на шляху до успіху.

Переможці серед стартапів:

🥇RePolymer — перше місце та 20 тисяч гривень. Цей екологічний проєкт планує використати виграні кошти для придбання сушильної камери, пластифікаторів, модифікаторів і запчастин для 3D-принтера. Команда прагне внести свій внесок у зменшення відходів та сприяти сталому виробництву завдяки переробці пластику.

🥈Rubka Clothing Brand — друге місце та 10 тисяч гривень. Гроші будуть спрямовані на замовлення тканини для пошиття капсульної колекції одягу, а також на оплату 6-місячної підписки на професійне дизайнерське ПЗ. Цей стартап ставить перед собою мету створювати стильний та екологічний одяг із мінімальним впливом на навколишнє середовище.

🥉Зелена відбудова України — третє місце та 10 тисяч гривень. Кошти підуть на проведення курсу з 3D-моделювання, закупівлю канцелярського приладдя та озеленення однієї з відновлених аудиторій Чернігівської політехніки. Проєкт спрямований на відбудову країни з акцентом на екологічні рішення та інноваційні технології. (В складі команди здобувачки вищої освіти Анастасія Сорока, спеціальність 051 «Економіка», гр. МЕД-241; Вікторія Бибик, спеціальність «Економіка», гр. ЕК-221; Аліна Білоус, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», гр. ОА-221. Влітку дівчата успішно пройшли навчання у літній школі проекту UniCitues – Shaping urban environments for tomorrow.)

Переможці серед школярів:

🥇LegoCultChe — перше місце та 5 тисяч гривень. Ця команда планує інвестувати отримані кошти в навчання у сфері ІТ, що дозволить школярам розвивати навички у програмуванні та робототехніці.

🥈Еко-house — друге місце та 5 тисяч гривень. Виграш буде використано для закупівлі стелажів, субстрату, контейнерів, освітлення та насіння для запуску міні-ферми з вирощування мікрогріну. Школярі прагнуть створити свій маленький екологічний оазис і поширити ідею сталого розвитку.

Завдяки підтримці благодійників та меценатів, наші студенти та школярі отримали можливість реалізувати свої ідеї та втілювати сміливі проєкти в життя.

Щиро дякуємо усім, хто зробив цей конкурс можливим!
Разом ми будуємо інноваційне завтра, де кожен проєкт стає частиною великої історії успіху!