ддту4

Підписання угоди про співпрацю

Сьогодні НУ «Чернігівська політехніка» підписав угоду про співпрацю з Дніпровським державним технічним університетом.

Дніпровський державний технічний університет (ДДТУ) — один з провідних технічних університетів України, який має понад 100-річну історію. Університет розпочав свою історію з квітня 1920 року у м. Кам’янське як політехнічний технікум з правом випуску інженерів з п’яти спеціальностей; у 1930 році технікум реорганізовано у вечірній металургійний інститут; у 1960 році вечірній металургійний інститут перейменовано у металургійний завод-втуз; у 1967 році металургійний завод-втуз реорганізований в індустріальний інститут; у 1994 році індустріальному інституту надано статус державного технічного університету.

Науковці й викладачі Чернігівської політехніки мають давню і плідну співпрацю з ДДТУ як на наукових, так і навчальних теренах. Відтепер ця співпраця отримає гідну підтримку на підставі укладених угод.

Зокрема окремою угодою визначено посилення співпраці між науковцями і викладачами, які забезпечують підготування фахівців за спеціальностями 131 Прикладна механіка, 133 Галузеве машинобудування і 274 Автомобільний транспорт.

До речі, наші університети мають багато спільного навіть зовні.