2024-05-22 (4)

Перший сучасний велопростір з’явився у Чернігові

Нове життя звичайнісінького асфальтного острівця. У Чернігові на проспекті Левка Лук’яненка з’явився сучасний велопростір — перший подібний комплексний проєкт в Україні з використанням інструментів та методів тактичного урбанізму. Тут розмістили веломайстерню, стоянки, пересувні меблі, а також зробили озеленення. Нова ж розмітка довжиною 204 метри, нанесена фарбою, з’єднала два відрізкинаявних велодоріжок у суцільну мережу.

Розробниками та виконавцями велопростру є ГО «Екомісто» в співпраці з партнерами. Зокрема, до етапу проєктування були залучені київські дизайнери та чернігівські інженери.

– Також Чернігівська політехніка на своїй базі виготовляла ці конструкції. Тут працювали викладачі, студенти, ми також як волонтери, щоб це все сталося. Також тут в елементах фасаду використані панелі з переробленого пластику бренду українського. Це створювалося все спільно. Усі розуміють контекст і те, що велосипедисти є класним рушієм змін, і що це позитивно впливає на місто, на мобільність, на комфорт. І ми робимо це для Чернігова, – зазначив керівник ГО «Еко Місто» Сергій Безбородько.

Детальніше читати за посиланням: https://newch.tv/pershyy-suchasnyy-veloprostir-z-iavyvsia-u-chernihovi-92578/