1 (15)

Перемога у конкурсі юридичних стартапів

21 жовтня 2023 року відбувся фінал конкурсу юридичних стартапів за участю партнерів навчальної програми «Школа юридичного дизайну» та представників програми USAID.

Організатори конкурсу – КПІ ім. Сікорського та ГО «Лабораторія юридичного дизайну».

У конкурсі брали участь 13 команд – випускники «Школи юридичного дизайну».

☝️ Нагадаємо, що «Школа юридичного дизайну» – це навчальний курс, впроваджений ГО «Лабораторією юридичного дизайну», який дозволяє отримати практичні знання та навички з застосування сучасних технологій у юридичній сфері для підвищення якості юридичних послуг та процесів.

Навчальна програма «Сертифікатна програма «Школа юридичного дизайну» стартувала 27 травня 2023 р. і тривала 5 місяців. У навчальній програмі брали участь близько 100 учасників з різних куточків України, у тому числі здобувачі вищої освіти юридичного факультету НУ «Чернігівська політехніка»:  Марко Кульчиковський, Наталія Крес, Анастасія Кальян (академ. група КЮ-201). Менторську підтримку забезпечувала доцентка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Алла Нітченко.

Під час навчання юристи-правники мали можливість досліджувати нові підходи до розробки правових рішень та послуг, а також засвоїти найсучасніші методики юридичного дизайну. Однією з найважливіших частин навчання було розроблення юридичного стартапу та участь у конкурсі юридичних стартапів.

?Перше місце у конкурсі юридичних стартапів посіла команда «Благодійний фонд», до складу якої увійшли Марко Кульчиковський (НУ «Чернігівська політехніка», здобувач вищої освіти), Віталій Селюченко (Поліський національний університет, м. Житомир, здобувач вищої освіти), Олександра Ковбаснюк  (випускниця Національного університету «Одеська юридична академія»), Наталія Мельничук (КНУ ім. Т. Шевченка, здобувачка вищої освіти).

Команда розробила стартап «Разом.бот» – це чат-бот призначений для забезпечення доступності юридичної інформації та надання юридичних консультацій громадянам простими словами щодо всиновлення як в Україні так і за кордоном. Через цей чат-бот, користувачі можуть отримувати консультації та необхідну інформацію по підготовчому етапу всиновлення швидко та ефективно.

? Перше місце у номінації «Освітній прорив» посіла команда «Давай потім!» із стартапом «ArmAlarm». До складу цієї команди увійшли студентки юридичного факультету НУ «Чернігівська політехніка» Наталія Крес та Анастасія Кальян, а також П. Гуржій, здобувач вищої освіти КНЕУ та В. Магазинник, випускник Одеського НУ ім. Мечникова.

Стартап «ArmAlarm» – ігрова онлайн-платформа, котра стосується вирішення консультаційної проблеми допомоги особам, що постраждали від воєнних дій. Функціонал командного стартапу включає підтримку благодійних фондів України (наприклад «Повернись живим», Благодійний фонд Сергія Притули або «Твоя опора» тощо), донат в 30 грн. на потреби ЗСУ забезпечить повний доступ до сайту. «ArmAlarm» доступна для  кожного здобувача вищої освіти – учасника Юридичної клініки в Україні.

? Вітаємо здобувачів вищої освіти Марко Кульчиковського, Анастасію Кальян та Наталію Крес з перемогою у конкурсі юридичних стартапів!

Проєкт «Сертифікатна програма «Школа юридичного дизайну» здійснюється ГО «Лабораторія юридичного дизайну» за підтримки американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх»