2024-09-27 11.52.27

Освітньо-профорієнтаційна екскурсія до тютюнової компанії “В.А.Т.-Прилуки”

Здобувачі вищої освіти спеціальностей “Економіка”, “Менеджмент”, “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”, “Галузеве машинобудування”, “Комп’ютерна інженерія”, “Лісове господарство”, “Право”, “Технології та устаткування зварювання” відвідали тютюнову компанію “В.А.Т.-Прилуки” з освітньо-профорієнтаційною метою.

Здобувачі ознайомилися із технікою безпеки на підприємстві, виробничими та збутовими процесами. Відвідали автоматизовані лінії від подачі тютюну до готової цигарки.

Ольга Лисенко, Олександр Тритяченко та інтерн Дмитро ознайомила здобувачів із умова навчання за дуальною формою. Компанія пропонує стажування тривалістю 9 місяців, забезпечуючи  конкурентну заробітну плату, компенсацію харчування, офіційне працевлаштування та проживання для працівників з інших міст. Нині відкрито наступні вакансії за дуальною формою: інтерн у юридичний відділ), інтерн у відділ планування, інтерн відділу виробництва, інтерн відділу якості, інтерн в інженерний відділ.

Своїми враженнями від зустрічі поділилися здобувачі вищої освіти:

Коваленко Артем, Мен-231

“Підприємство приємно здивувало. По-перше, воно дотримується високих стандартів соціальної відповідальності. По-друге, величезні виробничі зали з надсучасним обладнанням дозволяють виготовляти приблизно 12 тисяч сигарет на хвилину, вже не кажучи про окремі виробництва фільтрів, ліній обробки тютюну тощо. Це великий механізм, що працює злагоджено та ефективно. Якщо перевести виготовлення як самих тютюнових виробів, так і окремих їх елементів (на кшталт фільтрів) у секунди, то будуть достатньо вражаючі показники. По-третє, компанія цілком відкрита для дуальної освіти: для студентів організований сучасний безкоштовний кемп в якому можна з повним комфортом жити на території підприємства.

Також відвідали приміщення, де лаборанти ретельно та зосереджено перевіряли якість тютюну, який використовує підприємство. Дізнався, що це робиться регулярно за для контролю високих стандартів якості.

Після вивчення та перегляду виробничих потужностей підприємства пан Олександр поділився своєю історією кар’єрного зростання: від підсобника до менеджера п’яти виробничих ділянок. Його історія підтверджує те, що при бажанні й демонстрації своєї робітничої користі та цінності цілком реально зростати як за посадою, так і за оплатою твоєї праці саме тут. Топ-менеджмент завжди відкритий до ініціативи та діалогу, тому навіть у найнапруженіший графік для тебе знайдуть певний час, щоб вислухати.

Кожен студент сприймав інформацію з точки зору своєї спеціальності: як інженер або юрист. Я, у свою чергу, дивився крізь окуляри менеджера й отримав певний досвід у спостереженні за системою управління такого масштабного виробництва, що обов’язково буде мені на користь не тільки у навчанні. Ефективна комунікація зі студентами закріпила отриману інформацію протягом усієї поїздки адже ми отримували докладні відповіді та роз’яснення, котрі перевершували наші очікування.

Впевнено можна стверджувати, що ця поїздка точно закарбується в пам’яті”.

Тонкошкурий Владислав, МБ-231  

“Під час поїздки на фабрику тютюнових виробів ВАТ, що знаходиться в місті Прилуки, я очікував побачити значно менші об’єми  виробництва та почути значно менше цікавих фактів, але не покидав надії. Під час екскурсії нас зустрів доволі теплий колектив у якому себе відчуваєш, як вдома. Також мене вразило піклування про звичайних працівників, які є ключовою ланкою на виробництві. Коли нам показували обладнання, яке виготовляє продукцію, то мене вразила дуже велика кількість електроніки та нові типи двигунів такі як: крокові двигуни та сервопривід, що в наш час мало зустрічаються через високу вартість.  Приємно бачити, що підприємство постійно щось удосконалює, щоб наростити потужність та зменшити навантаження на оператора, який цим керує.  Особливо мене вразило обслуговування обладнання та чистота на виробництві порівняно з виробництвами на яких я бував. На мою думку, саме таке обслуговування обладнання повинно бути всюди і це приємно бачити на ВАТ. Після цієї поїздки я отримав незабутні враження та спростував думки деяких людей про фабрику Прилуки. Також хочу додати, що під час подорожі я знайшов нових друзів з якими довга дорога відчувалася швидкою. Хочу сказати всім дякую, хто був зі мною та сподіваюся,що в нас не одна екскурсія по переду”.

Лесь Богдан Олександрович, МБ-241

“Відвідування Фабрики в Прилуках стало для мене справжнім відкриттям. Мене вразила атмосфера, яка панує на цьому підприємстві, а також професіоналізм та відданість працівників своїй справі.

Особливо сподобалася частина екскурсії, під час якої я дізнався про процеси виробництва, сучасні технології та інновації, що впроваджуються на фабриці. Вразила масштабність виробництва – відчуваєш, наскільки великі обсяги продукції обробляються щодня. Також захопив високий рівень автоматизації, що дозволяє мінімізувати людське втручання і забезпечує максимальну ефективність роботи. Було цікаво спостерігати за роботою сучасного обладнання і як кожна деталь грає важливу роль у загальному процесі. Працівники фабрики з радістю ділилися своїм досвідом та знаннями, що зробило екскурсію ще більш захоплюючою.

Фабрика в Прилуках не лише вражає своїми технологічними досягненнями, але й залишає по собі позитивні емоції та мотивацію до саморозвитку. Я б із задоволенням відвідав це місце знову”.

Національний університет “Чернігівська політехніка” щиро дякує працівниками тютюнової компанії “В.А.Т.-Прилуки” за змістовну та теплу зустріч, а також можливості навчання за дуальною формою.