НУ «Чернігівська політехніка»

Обговорили перспективи проведення ґендерного аудиту ЧНТУ

7 листопада за ініціативою Центру ґендерної освіти ЧНТУ був проведений науково-методичний семінар «Напрямки ґендерної освіти в Чернігівському національному технологічному університеті». Захід покликаний сприяти досягненню ґендерної рівності та реалізації ґендерно чутливої політики в Чернігівському національному технологічному університеті  за посередництвом проведення процедури ґендерного аудиту. На семінарі обговорювалися такі питання: основні напрямки роботи Центру ґендерної освіти ЧНТУ, основні етапи проведення ґендерного аудиту в ЧНТУ, створення робочої групи з числа осіб, які залучатимуться до підготовки “Ґендрного паспорта ЧНТУ”.

Проректор з науково-педагогічної та виховної роботи О.Є. Мельник визначила перспективні напрямки роботи ЦҐО ЧНТУ. Завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Н.В. Шакун ознайомила присутніх з  діяльністю Всеукраїнської мережі осередків ґендерної освіти та поінформувала про співпрацю ЦҐО ЧНТУ з ВМ ОГО.

Керівник Центру ґендерної освіти Н.А. Ємець представила алгоритм проведення ґендерного аудиту в університеті, який являє собою процедуру незалежного оцінювання діяльності ВНЗ. Він буде супроводжуватись проведенням інформаційної, просвітницької роботи із залученням якомога більшої кількості співробітників та студентів. Обов’язковими складовими аудиту є не лише аналіз документів, опитування та співбесіди, але й спеціальні навчальні семінари, тренінги, консультації. Результатом цієї роботи стане «Ґендерний паспорт ЧНТУ».

В роботі семінару взяли участь представники усіх факультетів, відділу кадрів, студентського самоврядування. Відбулося жваве обговорення практичних підходів проведення процедури ґендерного аудиту, визначені терміни його проведення.