17.11 бахмач

Новини проєкту «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі / Steps to safe community: bullying prevention in the youth environment»

Проєкт «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі / Steps to safe community: bullying prevention in the youth environment» реалізується ГО «Чернігів Європейський» у партнерстві з Національним університетом «Чернігівська політехніка» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Командою проєкту «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі / Steps to safe community: bulling prevention in the youth environment» розроблено інноваційний підхід до профілактики булінгу, заснований на поєднанні когнітивної та емоційної складових сприйняття інформації. У рамках проєкту розроблено настільну гру «Danger in Jungles» та соціальний перфоманс. Через гру та перфоманс проводяться уявні паралелі між світом тварин і світом людей. Головний меседж проєкту «Люди – не звірі».

У листопаді відбулися проєктні заходи в закладах освіти територіальних громад, зокрема в Ріпкинському опорном ЗЗСО, Корюківській ЗОШ І-ІІІ № 1, Городнянському ліцеї № 2 та Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 5. Командою проєкту (доцентки кафедри соціальної роботи Децюк Т.М., координаторка проєкту, Захаріна М.І., Максьом К.В. та зав.кафедри маркетингу PR-технологій та логістики Вербицька А.В.) проведено майстер-класи з використання настільної гри «Danger in Jungles» з метою профілактики булінгу у шкільному середовищі. Соціальні педагоги та психологи, які пройшли навчання по використанню інструментів гейміфікації профілактики булінгу, отримали сертифікати менторів проєкту та примірники настільної гри для реалізації профілактичних заходів з учнями.

Учні закладів освіти переглянули відеозапис соціального перфомансу «Люди – не звірі», який направлений на активізацію емоційного сприйняття проблеми булінгу та її наслідків. Експерт-психолог проєкту к.психол.н. Максьом К.В. модерувала обговорення перфомансу з учнями.

Заходи реалізовується у межах проєкту «Кроки до безпечної громади: протидія булінгу у молодіжному середовищі / Steps to safe community: bulling prevention in the youth environment», який реалізується ГО «Чернігів Європейський» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Довідково: Програму ООН із відновлення та розбудови миру #UNRPP реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програма ООН із відновлення та розбудови миру забезпечує пріоритетні потреби на сході України ще з початку збройного конфлікту навесні 2014 року. Програма спрямована на зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості, підтримку відбудови економіки постраждалих від конфлікту громад і реалізацію реформ децентралізації влади та охорони здоров’я на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Фото: ГО «Чернігів Європейський».