PXL_20231010_144206973.1

Навчальний візит до інституцій Європейського союзу

В період з 09 по 15 жовтня завідувач кафедри інформаційних та комп’ютерних систем та координатор інформаційного центру ЄС в м. Чернігів Володимир Базилевич прийняв участь у навчальному візиті команди координаторів Інформаційних центрів ЄС в Україні до інституцій Європейського Союзу.

Учасники вирушили до Брюсселю, де відвідали Європарламент, Європейську Комісію, а саме Генеральний директорат з питань політики сусідства та переговорів з розширення (DG NEAR), Раду ЄС та Європейську Службу зовнішньої діяльності (EEAS). Учасники дізнались про роль цих інституцій у прийнятті рішень в Євросоюзі та пріоритетні напрями роботи.

В рамках візиту пройшла також низка зустрічей з європейськими посадовцями, які безпосередньо працюють з питаннями, присвяченими Україні.Візит був організований в межах проєкту Представництва ЄС в Україні.

Основна мета візиту – підвищення кваліфікації координаторів та посилення спроможності Інфоцентрів ЄС у поширенні інформації про Євросоюз, його політику та солідарність з Україною серед університетів, бібліотек та дослідницьких центрів України.