IMG_4534

Науково-практичний захід кафедри АТЛГ

«Від теорії до практики»

26 травня 2021 року – день видався насиченим та цікавим для студентів, які навчаються за освітньою програмою «Лісове господарство».

В рамках співпраці випускової кафедри аграрних технологій та лісового господарства (АТЛГ) з провідними роботодавцями регіону, а саме підприємствами, які знаходяться в підпорядкуванні Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства (ЧОУЛМГ), відбувся науково-практичний захід, в якому прийняли участь викладачі кафедри АТЛГ Кудряшова Катерина Миколаївна, Бондар Ірина Миколаївна, Пархоменко Мирослав Миколайович та здобувачі вищої освіти разом з головними спеціалістами відділу лісового господарства ЧОУЛМГ Перев’язком Володимиром Степановичем і Кірієнком Володимиром Григоровичем.

Захід відбувався на території двох лісництв: Горбачівського ДП «Остерське лісове господарство» та Іржавського ДП «Ніжинське лісове господарство».

Директор підприємства «Остерське лісове господарство» Шульга Григорій Миколайович розповів про сучасну систему дистанційного відеоспостереження для швидкого виявлення лісових пожеж,  ознайомив з роботою лісопожежної станції, організацією та здійсненням заходів з гасіння лісових пожеж, засобами пожежогасіння та з задоволенням відповів на всі запитання студентів.

Далі майбутніх лісівників чекало знайомство з тепличним господарством, декоративним та лісовим розсадниками, міні-дендропарком та рекреаційний пунктом. Солодкий стіл та свіже повітря створили доброзичливу атмосферу для спілкування і додали наснаги для продовження маршруту до мальовничого села Іржавець, де розташована контора  Іржавського лісництва.

Директор підприємства Костирко Володимир Володимирович особисто показав сучасний комплекс по переробці шишок, тепличне господарство та декоративний розсадник. На пам’ять про зустріч на території мінідендропарку учасники заходу разом висадили тую – символ твердості, стійкості, довголіття.

Потім лісовими дорогами учасники попрямували до лісового розсадника та генетичних резерватів дуба північного, сосни Веймутової та модрини європейської.

На завершення подорожі усіх чекала прогулянка до рекреаційного пункту, гостинна зустріч з лісівниками Іржавського лісництва та лісовий чай, який завдяки своїм цілющим властивостям та неперевершеному аромату вже давно став родзинкою кожного цікавого знайомства.