image_67231489

Мистецький фронт: формування психологічного захисту молоді під час війни

В сучасних умовах, спричинених повномасштабним російським вторгненням на територію України, кожен українець боронить свій фронт: і не лише військовий, волонтерський чи інформаційний, а й мистецький, адже творчість – це один з видів духовної зброї для психологічного захисту.

Наші викладачі також підтримують українську армію. Це і допомога в штабах гуманітарної допомоги, плетіння маскувальних сіток, допомога зі спорядженням та одягом для захисників, відвідування благодійних заходів.

Так, в рамках кураторської години, царину мистецтва – Чернігівський обласний молодіжний театр, 19 березня відвідали здобувачі вищої освіти гр. ФАМ-201 зі своїм куратором Акименко О.Ю. Перегляд вистави «БРАВИЙ ВОЯКА ШВЕЙК» змусив замислитися над справжньою чоловічою дружбою, добротою та людяністю, які не підвладні ані часу, ані будь-яким випробуванням.

«Велика доба потребує великих людей. На світі є невідомі скромні герої, не увінчані славою Наполеона. Марно ви шукали б їхні імена в історії. Та коли проаналізувати, — їхня слава, можливо, затьмарила б навіть славу Александра Македонського», – ці слова Ярослава Гашека зараз актуальні як ніколи…