clip2net_210815011843-1-1-e1638449731791

«Мир у цифровий час»: за підсумками проекту проведено круглий стіл на Чернігівщині

9 грудня 2021 року о 14.00 у Прес-центрі Національного університету «Чернігівська політехніка» (Чернігів, вул. Шевченка 95) було проведено круглий стіл» присвячений підведенню підсумків проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час»/ Empowerment Peace and Post-Conflict Reconstruction Programme for Community Leaders in Ukraine «Peace in Digital Era».

Проект реалізовується громадською організацією ГО «Центр гендерної освіти» у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» за участі викладачів та здобувачів вищої освіти НУ «Чернігівська політехніка».

Учасники проекту підвели підсумки та обговорили результати діяльності у напрямку посилення блогерства і громадського лідерства задля сприяння примиренню шляхом об’єднання зусиль лідерів громад з різних областей України в єдину платформу.

У заході взяли участь представники влади, громадських організацій, наукової та освітянської спільноти. Важливим результатом реалізації проєкту на Чернігівщині стало надання пропозицій Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації щодо покращення імплементації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 2250 «Молодь, мир, безпека» від 9 грудня 2015 року (англ. Security Council Resolution on Youth, Peace and Security).

На круглому столі також обговорили напрямки співпраці щодо подальшої реалізації проєкту та намітили план дій, який сприятиме наданню молоді більшого голосу в процесі прийняття рішень на місцевому, національному, регіональному та міжнародному рівнях та розглянули можливість створення механізмів, які дозволять молоді суттєво брати участь у миротворчих процесах.

#ФундаціяПравЛюдини

# ЦентрГендерноїОсвіти

#ChePolytech