61fba52ba0745738269122

Моніторинг працевлаштування випускників

У лютому 2022 року Міністерством освіти і науки України вперше здійснено моніторинг працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти та вже є дані, що можуть бути використані аналітиками, вступниками, представниками медіа та іншими зацікавленими особами.

У процесі моніторингу досліджувалася зайнятість осіб, які закінчили навчання за бюджетні кошти в період з 1 листопада 2017 до 30 жовтня 2018 року та не продовжили навчання за наступним рівнем освіти. У цьому рейтинговому списку налічується 138 закладів вищої освіти.

Завдяки моніторингу маємо можливість аналізувати тенденцію працевлаштування молодих фахівців, підготовку яких здійснив НУ “Чернігівська політехніка”, і враховувати її під час визначення попиту на кваліфікованих фахівців у різних сферах народного господарства. Найвищі показники працевлаштування властиві випускникам північно-східного регіону, де Чернігівська область посідає 2 місце. До переліку потрапили чотири виші Чернігівщини, серед яких НУ «Чернігівська політехніка» отримав кількість балів – 1,2 (найвища – 1,25) і увійшов до 30% найкращих. Оцінка зайнятості – 64,15 , відсоток зайнятих – 64.1%.

Більше інформації щодо моніторингу зазначено на сайті МОН за посиланням:

 https://mon.gov.ua/ua/news/pidvedeno-pidsumki-pershogo-monitoringu-pracevlashtuvannya-vipusknikiv-zakladiv-vishoyi-ta-fahovoyi-peredvishoyi-osviti?fbclid=IwAR1Ea4gZWLCT1ur2q0xJ_-v6ywxQl5_RSg-7ZCJFaqDTjP_Nz-UNdunSQdA