photo_2022-08-18_15-26-59

Міжнародна серпнева педагогічна науково-практична конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні»

18 серпня 2022 року відбулась щорічна Міжнародна серпнева педагогічна науково-практична конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні».

Національний університет «Чернігівська політехніка» взяв участь у секції «Вища та фахова передвища освіта в контексті глобальних викликів» за участі керівників закладів вищої, фахової передвищої освіти, керівників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних військових державних адміністрацій, педагогічних та науково педагогічних працівників.

Андрій Вітренко, перший заступник Міністра освіти і науки України виступив із доповіддю «Виклики і перспективи вищої та фахової передвищої освіти в умовах війни».

Юлія Гришина, народна депутатка України у своїй презентації «Законодавче забезпечення потреб вищої освіти в період воєнного стану та відбудови» наголосила на тому, що Уряд робить все можливе, для того, щоб вступна кампанія 2022 року відбулась для абітурієнтів з відносно безпечних територій, так і з окупованих частин України.

Андрій Бутенко, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти розповів про «Виклики забезпечення якості вищої освіти в умовах воєнного стану».

Віктор Корж, віце-президент Національного олімпійського комітету України звернув увагу про стан та необхідність військово-патріотичного виховання молоді України у стані війни.

Максим Луцький, ректор Національного авіаційного університету доповів про «Заклади вищої освіти в період війни: роль, перспектива розвитку, потреби».

До участі у секції долучився Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України. Привітав учасників конференції, побажав успіхів та наснаги всім освітянам у цей нелегкий час.

Також відбулось обговорення поточних проблем, що є у закладах вищої та фахової передвищої освіти, шляхів їх вирішення. Доповідачі надали ґрунтовні відповіді на питання, що турбують освітян.