IMG_9561

Міжнародна конференція про майбутнє України

24-25 листопада 2022 року Економічно-Соціологічним факультетом Лодзького Університету з партнерами: Національним Університетом «Чернігівська політехніка» та Українсько-Польським Академічним Центром Науки і Культури Харківського Національного Університету імені В.Н. Каразіна було проведено конференцію «Newkraine: відбудова України у змінній Європі».

У дводенній міжнародній конференції про майбутнє України взяло участь майже 600 осіб з Польщі, України, Великої Британії та Канади. Метою конференції було створення простору для зустрічі і дискусії практиків та науковців на тему економічно-соціальних викликів, які несе за собою війна в Україні, потреби післявоєнної відбудови і включення України у структури Європейського Союзу.

З вітальним словом на конференції виступила Маргасова Вікторія, проректор з наукової роботи НУ «Чернігівська політехніка», д.е.н., професор, заслужений економіст України.

Під час конференції було організовано 10 модерованих дискусійних панелей, на який обговорювались теми торгівлі і інвестицій, енергетики, інтеграції з ринками ЄС, фермерства, міграції, соціального підприємництва, вищої освіти, урбаністики, травми і воєнних репарацій. Крім того, кафедра соціальної роботи НУ «Чернігівська політехніка» виступила організатором дискусійної панелі «Соціальне підприємництво як інструмент вирішення соціальних питань суспільства в умовах післявоєнної відбудови України», модератором якого була Ревко Альона, д.е.н., професор кафедри соціальної роботи.

Щиро дякуємо факультету економіки та соціології Лодзького університету за можливість участі у даній конференції!