GREEN LOGO

Літня школа

1 липня 2024 року в рамках міжнародного проєкту Еразмус+ UniCities відбулося відкриття літньої школи «Shaping urban environments for tomorrow», орієнтованої на складні завдання, які об’єднують архітектуру, урбанізм, соціологію, екологію та спрямовані на розробку стратегій вирішення глобальних проблем у різних контекстах у містах Східної та Західної Європи.

В літній школі беруть участь здобувачі вищої освіти різних спеціальностей та викладачі Національного університету «Чернігівська політехніка», а також університетів-партнерів проєкту. Здобувачі працюватимуть у змішаному форматі – онлайн та офлайн (дві локації – на базі Національного університету «Чернігівська політехніка», у створеному центрі співпраці університет-місто «UNICITIES», та на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Сікорського»).

У рамках літньої школи учасники навчатимуться пов’язувати принципи комплексного підходу для розробки стратегій, що ґрунтуються на ключових результатах міждисциплінарних та різномасштабних емпіричних досліджень.

Літня школа надасть учасникам дивовижної можливості отримати міжнародний досвід вирішення комплексних завдань для сталого розвитку та кліматичної нейтральності міст. Завдяки ній буде зроблено важливий крок для сучасного розвитку міст України.

Студенти та викладачі протягом п’яти днів візьмуть участь у різних лекціях, семінарах, тренінгах, дискусіях, працюватимуть у групах над проєктами.

В перший день відбулося знайомство учасників літньої школи. Команду НУ «Чернігівська політехніка» представив керівник проєкту від нашого університету Казимир Володимир Вікторович. Також учасники прослухали лекцію координатора проєкту Ольги Кордас (KTH Royal Institute of Technology, Стокгольм) на тему «New European Bauhaus та інші стратегічні документи ЄС у контексті адаптації до змін клімату: ключові принципи, цінності. Вплив та прикладне значення для політики відновлення в Україні», а також лекцію Олексія Пасічного (KTH Royal Institute of Technology, Стокгольм) «Технічні рішення для забезпечення кліматичної нейтральності в містах. Досвід Швеції». Учасники розділилися на групи та обрали тему проєкту, пов’язану з відбудовою кампусу НУ «Чернігівська політехніка»

Крім того, відбулася зустріч із представниками НУ «Чернігівська Політехніка»:

  • – Василем Карабановим, проректором з адміністративно-господарської роботи.
  • – Сергієм Безбородьком, директором центру розвитку стартапів та інновацій.

Перший день літньої школи видався надзвичайно насиченим, цікавим, повним нового досвіду, нових знайомств та спілкування!