photo_2024-03-10_22-53-15

Круглий стіл “Невідомий Шевченко”

Щороку в березні Україна і світ вшановує видатного поета, прозаїка, художника та громадського діяча  Тараса Григоровича Шевченка. Протягом традиційної декади «Шевченківська весна в НУ «Чернігівська політехніка» здобувачі освіти, вшановуючи пам’ять генія,  долучилися до круглого столу “Невідомий Шевченко”.

Захід об’єднав тих, хто любить, оберігає, популяризує та шанує пам’ять про людину, яка стала для України людиною-символом, людиною-знаком, людиною-фокусом.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулася  модератор заходу доц. кафедри філософії і суспільних наук Ковальова І.О., яка підкреслила актуальність життєвого та творчого досвіду Т.Г. Шевченка для нашого майбутнього і побажала студентам, щоб прагнення досліджувати щось нове завжди залишалося з ними.

Учасники круглого столу представили змістовні доповіді, у яких дослідили ключові теми творів Тараса Шевченка, їхню актуальність в умовах боротьби України за свою свободу і незалежність.  Здобувачі мали можливість ознайомитися з маловідомими фактами про життя генія, проаналізувати неймовірний зв’язок його творчості із сьогоденням, зрозуміти його імперативи через століття.