1 (2)

Круглий стіл «Цифровізація фінансового сектору: нові технології та необхідні компетенції»

23 лютого 2024 року в Національному університеті «Чернігівська політехніка» було проведено круглий стіл «Цифровізація фінансового сектору: нові технології та необхідні компетенції». Дистанційний формат заходу дозволив залучити до участі в ньому більше 55 стейкхолдерів із державного, підприємницького та громадського секторів суспільства.

З вітальним словом до учасників круглого столу виступили:

  • начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Тетяна Миколаївна ДАВИДОВА,
  • проректор з наукової роботи НУ «Чернігівська політехніка», доктор економічних наук, професор, Вікторія Геннадіївна МАРГАСОВА.

Участь у засіданні круглого столу взяли здобувачі вищої освіти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Управління персоналом та економіка праці», науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України та Польщі, члени громадських організацій та органів місцевої влади Чернігівщини, у тому числі відділу контролю у галузі промисловості, енергетики, транспорту та фінансових послуг Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області. Активно долучились до обговорення на заході представники підприємницького сектору, зокрема ТОВ “Енертім”, ТОВ “Чернігівська транспортна компанія”, ТОВ «JETWOODHOUSE», Nebeus, ТОВ «КОЛТРАНС СОЛЮШНЗ», ФОПи із надання послуг в ІТ сфері, програмування, із надання послуг з інжинірингу і 3D-моделювання, із виробництва товарів для тварин, із виготовлення шкірних аксесуарів, із консультування по питанням інформатизації та ін.

Роботу учасників круглого столу було націлено на дослідження впливу сучасних технологій на трансформацію фінансового сектору, а також на обговорення актуальних вимог ринку праці до компетенцій випускників закладів вищої освіти.

Виконавці проєкту Erasmus+ Jean Monnet Module Н.І. Холявко, М.В. Дубина, С.А. Іванець, О.В. Попело, А.В. Жаворонок презентували стейкхолдерам курс «Штучний інтелект у фінансових установах ЄС», ознайомили із його структурою та змістом. За підсумками дискусії у рамках круглого столу сформовано перелік компетенцій курсу, що дозволить удосконалити його силабус та навчальні матеріали.

Дякуємо усім учасникам круглого столу за активність і жваві дискусії та запрошуємо на курс «Штучний інтелект у фінансових установах ЄС»!

Круглий стіл проводено у рамках реалізації проєкту 101127170 — AIFEU — ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH «Штучний інтелект у фінансових установах ЄС» (“Artificial Intelligence in the EU Financial Institutions”), що фінансується у рамках програми ЄС ERASMUS+ напряму Jean Monnet Module.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом, проте висловлені погляди та думки належать лише авторам цього проєкту і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури. Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.