photo_5433651684556529384_y

Круглий стіл «Чернігівський «Політех» у національно-визвольному русі України»

19 вересня у стінах НУ “Чернігівська політехніка” відбувся круглий стіл, присвячений темі «Чернігівський «Політех» у національно-визвольному русі України», що приурочено до 35-ї річниці створення Народного Руху України.

 З доповідями під час круглого столу виступили:

  • Сергій Бутко (регіональний представник Українського інституту національної пам’яті) який проаналізував історичне значення установчого з’їзду Народного Руху України через призму десятиліть;
  • Сергій Соломаха (громадський діяч) розповів про роль Чернігівського “Політеху” у розвитку Народного руху Украіни у м. Чернігові”.
  • Олексій Колєватов (кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії і суспільних наук) презентував дослідження про “Використання сторінок історії  НУ “Чернігівська політехніка” у національно-патріотичному вихованні молоді.

Студенти університету теж долучилися до круглого столу в онлайн-форматі, що підкреслює інтерес молоді до національно-історичних тем.

Щиро дякуємо організаторам, учасникам, студентам за участь, адже вони допомагають зміцнити національну свідомість та зберігати пам’ять про важливі сторінки нашої історії.