photo_2022-11-10_13-39-09

Круглий стіл «Українська мова: історія, сучасний стан, перспективи розвитку»

9 листопада в Національному університеті «Чернігівська політехніка» відбувся круглий стіл «Українська мова: історія, сучасний стан, перспективи розвитку», ініційований кафедрою філософії і суспільних наук. Ця подія була присвячена Дню української писемності та мови.

Модератор заходу доц. Гаценко І.О. у вітальному слові зазначила, що мова берегла і береже душу й дух народу, є найнадійнішим прихистком від морального звиродніння та духовного здичавіння.

У заході взяли участь викладачі та студенти провідних навчальних закладів Чернігівщини, зокрема Національного університету «Чернігівська політехніка» та Національного університету «Чернігівський колегіум». Їхні наукові розвідки висвітлювали питання теорії та практики міжкультурної комунікації, універсального та національного в мовній картині світу, актуальні проблеми української лексикології, лінгвокультурної інтерпретації тексту, здобутків та перспектив сучасної культурології.

Студенти продемонстрували високий рівень знання мови, вміння аналізувати та систематизувати наукову інформацію, порівнювати факти різних мов, самостійно і творчо відповідати на запитання. Презентації неодноразово викликали емоційне обговорення. Наприкінці кожного виступу студенти та викладачі мали змогу поставити спікеру запитання та отримати на них розгорнуті відповіді.

Програма Круглого столу