IMG_8374

Координаційна зустріч проєкту UniCities у Стокгольмі

З 12-16 серпня 2024 року представники НУ Чернігівська політехніка д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки, обліку і оподаткування Жанна Дерій та к.т.н., доцент, завідувач кафедри електричної інженерії та інформаційно-вимірювальних технологій Анатолій Приступа взяли участь у координаційній зустрічі консорціуму проекту UniCities – «Розкриття трансформативного потенціалу українських університетів для розбудови кліматично нейтральних та сталих міст», який проходив у Королівському технологічному інституті (KTH), Стокгольм.

Учасниками були презентовані результати роботи проекту та прогрес у досягненні окреслених задач. Цікаві та змістовні презентації ЗВО-партнерів щодо запуску та роботи Центрів співпраці між університетами та містами викликали жваву дискусію щодо можливостей та викликів для українських міст у напрямку кліматичної нейтральності. Саме співпраця науковців з представниками органів місцевого самоврядування, громадським сектором, бізнесом  дозволяє виконувати роботи більш ефективно та якісно, що підтвердила презентація досягнень у цьому напрямку нашого університету.  

Одна з сесій була присвячена питанням запровадження навчального міждисциплінарного курсу орієнтованого на вирішення проблем сталого розвитку для сприяння поглибленому навчанню і розширенню можливостей різних груп стейкхолдерів. Зокрема в ряді освітніх програм університету запроваджується курс Smart Cities and climate adaptation and mitigation strategies.  

Проведена оцінка результатів літньої школи «Формуємо містобудування завтра» до якої залучились і активно працювали здобувачі вищої освіти різних курсів та освітніх програм, визначено формат проведення школи у 2025р. 

Також були окреслені подальші плани щодо реалізації завдань проекту, підготовки Періодичного звіту для Європейської комісії. 

Робота  консорціуму проекту UniCities засвідчила чітку стратегію на подальший розвиток проекту та досягнення поставлених цілей. 

Цей проект співфінансується Європейським Союзом. Думки та думки, виражені авторами і не обов’язково відображають думки Європейського Союзу або Європейського Виконавчого агентства освіти і культури (EACEA). Європейський Союз і орган, що надає, не можуть нести відповідальність за них.