thumbnail_5

Kick-off meeting ERASMUS+ DEFEP project

Протягом 3, 5 і 6 квітня 2023 року відбулась стартова зустріч у рамках проєкту 101083143 — DEFEP “Дистанційна освіта майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити сучасних здобувачів вищої освіти і ринку праці” («Distance Education for Future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market»), за програмою Еразмус+, за напрямком ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2 – Capacity Building in the field of Higher Education: Strand 2 – Partnerships for transformation in higher education.

З огляду на безпекову ситуацію, зустріч було організовано та проведено у гібридному форматі. Дистанційно до kick-off meeting долучились виконавці проєкту DEFEP від НУ «Чернігівська політехніка»:

  • – Наталія Іванова завідувач кафедри підприємництва і торгівлі, доктор економічних наук, професор;
  • – Сергій Іванець, директор Навчально-наукового інституту електронних та інформаційних технологій, кандидат технічних наук, доцент;
  • – Наталія Холявко, керівник Центру проєктної діяльності, доктор економічних наук, професор, професор кафедри фінансів, банківської справи та страхування.

3 квітня координатори проєкту, Чорноморський національний університет імені Петра Могили, презентували проєкт, його місію, цілі та ключові віхи реалізації. Протягом першого дня зустрічі Сергій Анатолійович Іванець представив НУ «Чернігівська політехніка» та набутий університетом досвід дистанційної освіти.

5 квітня було присвячено обговоренню робочих моментів впровадження проєкту, формуванню органів управління та розбудові інформаційної системи для підтримки та просування проєкту (логотип, слоган, вебсайт тощо).

6 квітня учасники зустрічі конкретизували перші кроки із запуску проєкту, розподілили обов’язки та погодили план роботи. Особливу увагу було приділено організаційним моментам проведення соціологічного опитування здобувачів вищої освіти, роботодавців, науково-педагогічних працівників та керівництва університетів. Члени консорціуму внесли корективи у формати запланованих у рамках проєкту круглих столів і науково-практичної конференції з урахуванням військової та безпекової ситуації в Україні та Молдові.

Дякуємо організаторам зустрічі за високий рівень підготовки та налагодження продуктивної конструктивної взаємодії учасників з усіх країн-членів консорціуму!