thumbnail_маніпуляція

«Йду до Політеху на біфштекс», або «Як створити маніпуляційний контент!» –майстер-клас від «Труха Чернігів»

16 жовтня поточного року Телеграм канал «Труха Чернігів» зробив маніпулятивний вкид щодо закупівлі університетом без конкурсу 300 кг м’яса за ціною 483 грн/кг, що зовсім не відповідає дійсності.

Насправді, 16 жовтня поточного року університетом було укладено з селянським фермерським господарством «Колос» смт Куликівка, договір на закупівлю 300 кілограмів свинини, без кістки охолодженої за ціною 170,00 гривень за кг (без ПДВ) та 400 кг філе курячого охолодженого за ціною 175,00 гривень за кг. (без ПДВ). Відповідно до змісту договору ціна зазначеного товару включає витрати постачальника, пов’язані з транспортуванням продукції до університету. Загальна вартість договору з урахуванням податку на додану вартість склала 145200 гривень. З умовами укладеного договору можна ознайомитись на сайті «Рrozorro» за посиланням https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-16-013148-a

До укладання вищезазначеного договору, двічі (у серпні та вересні) було проведено відкриті торги (аукціони) на закупівлю м’яса через електронну систему закупівель «Рrozorro», які не відбулися з причини відсутності пропозицій, тобто відсутності бажаючих постачальників. Посилання на зазначені торги: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-08-18-006544-a та https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-09-21-002215-a. Отже за таких обставин, з метою належного забезпечення функціонування їдальні, за вимогами діючого законодавства єдиним механізмом придбання зазначеної продукції було укладання договору з місцевим товаровиробником з дотриманням незмінності ( у порівнянні з вимогами попередньо проведених відкритих торгів) предмету закупівлі, його технічних, кількісних та якісних характеристик, а також вимог до суб’єкта, з яким укладається договір.

Таким чином закупівлю м’ясної продукції було проведено з дотриманням діючого законодавства та за ринковими цінами, з урахуванням витрат на доставку.

З 30 жовтня освітній процес в НУ «Чернігівська політехніка» буде відбуватися у змішаному режимі, тобто студент може вільно обирати – або прийти в аудиторію, або продовжувати навчатися онлайн. На сьогодні в Університеті загальна кількість здобувачів вищої освіти складає 6000 осіб. Для комфортного навчання наші студенти забезпечені необхідною інфраструктурою, зокрема функціонує буфет та їдальня закладу на 120 посадкових місць.

Будь ласка, не піддавайтесь маніпуляціям. Перевіряйте інформацію. Звертайте увагу, де ви читаєте цю інформацію і на якому ресурсі.