на заставку

Інформаційна зустріч зі здобувачами ступеня доктора філософії

21 лютого 2023 року відбулася інформаційна онлайн-зустріч та збори аспірантів першого року навчання.

Проректор з наукової роботи д.е.н., професор Вікторія Маргасова привітала майбутніх науковців та приділила увагу основним аспектам підготовки докторів філософіі PhD, розповіла про життя наукової спільноти університету, ознайомила з основними науковими підрозділами.

Про нормативні документи, організацію освітнього процесу здобувачів третього рівня вищої освіти, етапи навчання, процедуру обрання дисциплін вільного вибору, дати атестації аспірантів розповіла завідувач відділу аспірантури та докторантури Ірина Кормило.

Аспіранти вже запланували майбутнє дисертаційне дослідження і почали роботу над ним під керівництвом досвідчених науковців університету, які мають наукові праці, що дотичні до наукових інтересів аспірантів. Було акцентовано увагу на тому, що опрацювання літератури за напрямом дослідження та публікація статей у наукових журналах є важливою, невід’ємною складовою наукової діяльності аспіранта.

Як працювати з науковими пошуковими системами та наукометричними базами даних розповів Сергій Степенко, к.т.н., доцент, керівник науково-виробничого центру розвитку інновацій, експертизи та логістики науково-технічної діяльності університету.

Він детально розповів про основні наукометричні бази (Scopus, Web of Science, Google Scholar) та наукометричні показники (індекс цитування, індекс Хірша, імпакт-фактор наукового журналу). Ця корисна інформація допоможе аспірантам у пошуку наукової літератури, у створенні своїх особистих профілів науковців.

З цієї інформаційної зустрічі розпочинається низка наукових заходів, які заплановані для аспірантів у цьому семестрі.

Бажаємо аспірантам успіхів на науковій ниві та у навчанні!