1 (9)

Інформаційна зустріч з аспірантами

Інформаційна зустріч з аспірантами щодо змін до питань підготовки та атестації здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії

3 липня 2023 року відбулася інформаційна зустріч з аспірантами на тему «Зміни до питань підготовки та атестації здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії», яка була присвячена обговоренню нового Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах) в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 травня 2023 р. № 502.

Проректор з наукової роботи Маргасова Вікторія Геннадіївна акцентувала увагу здобувачів на конкретних положеннях, які прописані в змінах, на основних пунктах, що вступили в силу саме з цієї дати. Також вона звернула увагу на порядок підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та на нові зміни які набирають чинності з 1 січня 2024 року.

Були обговорені питання, які стосуються термінів захисту дисертаційної роботи, а саме: навчання аспірантів має завершуватись захистом дисертаційної роботи до закінчення терміну навчання в аспірантурі. Тобто вже на 4 курсі, не пізніше ніж протягом дев’яти місяців до завершення нормативного строку навчання за акредитованою освітньо-науковою програмою здобувач повинен розпочинати процедуру підготовки до захисту.

4 липня 2023 р. обговорення цієї теми було продовжено вже з гарантами освітньо-наукових програм, науковими керівниками аспірантів

Презентація “Зміни до порядку підготовки здобувачів PhD” згідно Постанови КМУ від 19.05.23 №502_НУЧП