IMG_9881

«Імена у назвах вулиць: вшанування пам’яті Євгена Григоровича Калити

18 вересня у Чернігівській міській бібліотеці імені М. М. Коцюбинського відбувся захід «Імена у назвах вулиць», присвячений видатним постатям, які залишили свій слід в історії нашого міста. Однією з таких постатей став Калита Євген Григорович —перший керівник нашого університету, на честь якого названо одну з вулиць міста Чернігова.

Євген Григорович Калита був не лише талановитим науковцем, але й справжнім новатором, який своєю працею значно вплинув на розвиток освіти та науки у Чернігові. Упродовж багатьох років він очолював науково-технічну раду з економічних і науково-технічних питань, активно працював у республіканській науково-методичній раді з вищої математики.

На заході панувала особлива атмосфера завдяки виступу Крука Олександра Івановича, який з глибоким натхненням розповів про життєвий шлях та численні досягнення Калити Євгена Григоровича. 

Він підкреслив, що такі особистості, як Євген Григорович, зробили неоціненний внесок у розвиток не лише НУ «Чернігівська політехніка», але й у становлення освітньо-наукового середовища міста. Крук Олександр Іванович також наголосив на важливості збереження пам’яті про цих видатних людей, які є прикладом самовідданої праці та служіння своїй справі.

Ця зустріч стала нагадуванням про значущість історичних постатей, які своїми досягненнями формували майбутнє Чернігова та НУ «Чернігівської політехніки».